Thread House

Thread House

Thread House is a new project connecting an upper ground floor and lower ground floor flat, in a Victorian terraced house in residential Putney, London. The concept developed from the idea of enveloping and uniting the two separate dwellings into one modern, family home. A bamboo thread weaves its way through the building, starting off with the flooring of the hall, and extending up the walls to create joinery and bookshelves. This textural element runs down the stairs and into the living space to form seating and kitchen tops. The bamboo is met by a dark black exterior with shaded louvres to protect the south facing facade from sunlight. The black painted wood forms a connection between the bamboo, the original building, the extension and the exterior of the house. The dark impact of the wood is echoed in the interior by black I beams and a thread of black kitchen units which runs above the bamboo.

Thread house is now complete and is currently being photographed.